Sådan virker Apple CarPlay

Apple CarPlay er blevet endnu mere nødvendigt end det var førhen. Med CarPlay kan du nemlig undgå et klip i kørekortet og det kan spare dig for 1500kr. i bøde og 500kr. til offerfonden.

Apple CarPlay gør at du kan bruge udvalgte funktioner fra din mobil på din bils display. Det kunne f.eks. være Google Maps til navigation.

Tidsforbrug: 2 minutter

Apple CarPlay er supporteret på en stor del iPhones. Det kræver blot, at du har iPhone 5 og op.

 1. Aktiver Siri

  Det er et krav, at Siri er aktiveret ellers vil det ikke være muligt at bruge CarPlay. Siri aktiveres ved at åbne indstillinger og derefter vælge “Siri & søgning”. Aktiver nu Siri.

 2. Aktivering af CarPlay i din bil

  Dette step er ikke påkrævet i alle biler. Nogen biler skal Apple CarPlay aktiveres i indstillingerne på din bils infotainmentsystem.

 3. Tilslutning ved hjælp af kabel

  Tilslut nu din iPhone med et lightning til USB-kabel. Kablet skal tilsluttes et af bilens USB indgange. Nogen biler vil have en USB indgang markeret med CarPlay eller smartphone logo.

 4. Trådløs CarPlay

  Det er ikke alle biler, som har support for trådløs CarPlay. Desuden er implementeringen anderledes fra bil til bil. Derfor kan det være en god ide at læse i din bils brugermanual.

  I de fleste biler skal du holde stemmekommandoknappen nede. Din bil skal være indstillet til trådløs funktion eller Bluetooth-pardannelse. Hvis det er understøttet af bilen, findes det oftest i indstillinger.

  Nu skal du på din iPhone gå til indstillinger, vælg her “Generelt” og derefter “CarPlay”. Du skulle nu se “Tilgængelige biler”.
  Vælg din bil.

Apple CarPlay biler

Der er flere og flere bilfabrikanter, som tilføjer funktion i deres biler. Du kan se Apples officielle liste her.

For ældre biler, kan der i nogen biler eftermonteres et system med CarPlay. Firmaer som udbyder dette er bland andet Pioneer, Sony, Alpine og JVC.

Leder du efter vores Android Auto guide, kan du finde den her.

2 Comments

Leave a Comment