Kia Sorento 2021

Ny Kia Sorento 2021 – nu med priser

Sorento er en mellemstor SUV, hvor der er plads til 7-personer i kabinen. Derfor er de nærmeste konkurrenter Peugeot 5008, Seat Tarraco og Skoda Kodiaq. Sorento er smule større end konkurrenterne. Den nye Kia Sorento er lige på trapperne og forventes klar i starten af 2021.

Kia kalder selv det nye design på Sorento ”raffineret dristighed”. Og man må i den grad sige, at der er sket en masse med designet på den nye model. På fronten ser du den velkendte ”tigernæse” kølergrill, som løber ud i LED-forlygterne. Går du en tur om til bagenden, ser du et par todelte lodrette lygter. Nogen vil måske gå så langt at sige, den kan ligne lidt en Cadillac Escalade, dog mindre naturligvis. Der findes faktisk også en storebror til Sorento – nemlig Kia Telluride. Den minder endnu mere om Escalade, men Telluride fås i ikke i Danmark, hvilket nok er helt fint, da den vil gå hen at blive relativ dyr til det danske marked.

12-tommers multimedieskærm

I kabinen finder du store ændringer ift. forgængeren. Du finder blandt andet en topmoderne 12-tommers multimedieskærm og digital instrumentering. Derudover er kabinen bare mere elegant og kvalitetsbevist. Kabinen er også så stor, at der er plads til en tredje række og dermed i alt 7-personer.

Nyt sikkerhedsudstyr

Blindspotsassistent indbygget i den digitale instruementering

I den nye Sorento finder ud også en masse sikkerhedsudstyr. Blandt andet får du blindsspotsmonitorering, hvor du igennem et kamera kan se blindspottet i den digitale instrumentering. Det vises automatisk for venstre- eller højre side an på, hvilken retning du indikerer. Derudover kommer bilen også med Rear Cross Traffic collision, som forhindrer kollisioner, når du er ved bakke ud af en parkeringsplads eller indkørsel, hvor udsigtsforholdene er dårlige.

Læs også: Ford Explorer Plug-in Hybrid er blevet lanceret

Som noget helt nyt vil det også være muligt at få Remote Smart Parking Assist. Det er et system, som gør det muligt at parkere steder, hvor der ellers normalt ville være for smalt for sådan en stor bil. Systemet gør det nemlig muligt at stige ud af bilen og via den smarte nøgle aktivere ”remote parking”. Derefter vil bilen begynde at bakke lige tilbage. Det er også muligt at bruge systemet til at komme ud af en parkeringsplads, hvis nogen har parkeret sig tæt op af bilen, og det nu ikke er muligt for dig at komme ind. Det er smart.

Kia Sorento priser

Bilen vil komme med to drivlinjer, hvor du kan få enten forhjulstræk eller firehjulstræk. Det er også muligt at vælge mellem 3-udstyrsniveauer, hvor den billigste er Prestige, så Upgrade og sidst, men slet ikke mindst Premium.

  • Kia Sorento Prestige med forhjulstræk og en 2,2-liters dieselmotor vil koste 564.000 kr.
  • En Prestige med derimod hybrid vil koste dig 604.000 kr.

Priserne er baseret på 2020-afgifterne.

Sorento Hybrid har en ny elektrificeret “Smartstream”-drivlinje med en 1,6-liters turbo benzinmotor, en 1,49 kWh litium-ion-polymer-batteripakke og en 44,2 kW elmotor.

Kraften overføres gennem den 6-trins automatiske gearkasse via en elektrisk enhed på gearkassen, og opnår en samlet ydelse på 230 hk og et drejningsmoment på 350 Nm.

Læs også: Kia ProCeed GT anmeldelse 2020

Dieselmotoren er en 2,2-liters med 4-cylindre. Den yder 202 hk og 440 Nm. Den er kombineret med Kias 8-trins automatgearkasse, som til sammen burde øge brændstofeffektiviteten med hele 2-3%.

Hvis du skal bruge din bil til at trække med anhængertræk, så er Sorento en god mulighed. Med dieselmotoren må den nemlig trække hele 2.500 kg med bremser, hvorimod hybridvarianten må trække 1650 kg med bremser.

En Kia Sorento plug-in hybrid vil komme til næste år, hvor priserne vil følge.

Leave a Comment