Volkswagen ID.4 2021

VW ID.4 – Elektrisk SUV

Den første elektrisk SUV fra Volkswagen er her, og den hedder ID.4. VW’s første elbil ID.3 er netop nu begyndt at komme i hænderne på kunder. ID.3 er på størrelse med Golf, hvor ID.4 vil være en relativ stor SUV. Ja, den vil faktisk være en smule større end VW Tiguan. Den er nemlig 458 cm lang og 161 cm høj. I bagagerummet finder du plads på 543 liter og med bagsæderne langt ned 1575 liter. Det giver rigeligt med plads til hele familien. Med ID.4 kan du også trække 1.000 kg på krogen. Hvilket faktisk standard på de første modeller.

Stærk elmotor og stort batteri

VW ID.4 bagende 2021

Med udgangspunkt vil ID.4 komme med en 204 hk elmotor, som er begrænset til 160 km/t og kører fra 0-100 km/t på 8,5 sekunder. Derudover er den baghjulstrukken. Der forventes at komme en hurtigere udgave med omkring 300 hk og firehjulstræk.

Volkswagen ID.4 kommer med et 77 kWh batteri. På en fuld opladning, kan du ifølge WLTP-standarden køre 520 km. Når du skal oplade batteriet, kan du oplade med helt op til 125 kW. Hvis du altså kan finde en ladestander, som kan klare det. Hvis du kan, så kan du oplade 320 km på 30 minutter.

VW ID.4 priser

VW ID.4 kabine

Ved introduktionen af VW ID.4, kan du vælge imellem to udstyrsversioner henholdsvis ID.4 1st og ID.4 1st Max. Modellen har en lignende kabine til ID.3, og det betyder altså,at næsten alt betjening sker via stemmestyring eller touchskærmen på enten 10-tommer i 1st og 12-tommer i 1st Max. Begge versioner får digital instrumentering, men derudover i 1st Max har du head-up display med ”augmented reality”. Det vil altså sige, at du f.eks. kan se på head-up displayet, hvilken vejbane, du skal være i for at komme den rigtige retning. Så skal du ikke sidde og miste fokus ved at holde øje med GPS’en for at finde ud af, om du er på rette vej.

Du finder også en lang række sikkerhedssystemer i modellerne. Adaptiv fartpilot, aktiv sporassistent og Max-modellen har også Travel assist, som gør bilen semi-selvkørende og Emergency Assist, som kan køre bilen ind i nødsporet og tænde på katastrofe blinket.

Den danske introduktion sker allerede inden årsskiftet, men der er kun et begrænset antal, som kommer vores vej. Priserne på introduktionsmodellerne er som følgende:

  • VW ID.4 1st til 399.995 kr.
  • VW ID.4 1st Max til 489.990 kr.

Priserne er gældende til d. 31/12, hvor der kommer nye afgifter på elbiler.

Volkswagen vil også tilbyde almindelige udstyrsmodeller, men ikke ved introduktionen.

1 Comments

Leave a Comment