Toyota Yaris Cross 2021 – ny mini-SUV

Toyota lancerer langt om længe en en lille SUV til at konkurrere med VW T-Cross, Peugeot 2008 og Renault Captur. Det er altså en klasse med stor konkurrence og de fleste allerede er i anden generation. Derfor har Toyota Yaris Cross lidt af en udfordring. Toyota har været påpasselig med at gå ind i mini-SUV klassen, da deres Urban Cruiser ikke var et hit tilbage i 2008.

Den nye Yaris Cross er baseret på den nye Yaris som kommer efter sommerferien. Den er designet og udviklet i Europa, hvor den også vil blive bygget.

Fjerde generation hybridteknologi

Toyota Yaris Cross kommer til at benytte sig af Toyotas nyudviklet trecylindrede 1.5-liters hybridmotor. Det giver i alt 116 hestekræfter. Som noget helt unikt i klassen kan Yaris Cross fås med firehjulstræk.

Bilen kommer også med en størrelse som slår Nissan Juke og Hyundai Kona. Den er 418 cm lang og 156cm høj. Bagsædet kan lægges ned i forholdet 40:20:40.

Sikkerhedsudstyr i topklasse

Toyota Yaris Cross 2021 kabine

I basismodellen får du Toyota Safety Sense, som blandt andet indeholder automatisk nødbremsning for biler, fodgængere og cyklister, adaptiv fartpilot med kø funktion, vejbaneassistent med aktiv styring og meget mere.

Priser

Toyota Yaris Cross bliver introduceret i Danmark I 2021. Priserne er endnu ikke offentlig gjort, men vores bud er at basismodellen starter tæt på konkurrenterne, hvilket et sted omkring 180.000-210.000 kr.

Toyota Yaris Cross side 2021
Toyota Yaris Cross 2021 bagende

1 Comments

Leave a Comment