Ny model: Audi Q6 e-tron

Audi præsenterer deres seneste skud på stammen af elektriske køretøjer, Audi Q6 e-tron. Modellen er helt ny. Denne nye elektriske SUV leverer ikke kun på de klassiske Audi-principper om performance og design, men markerer også et skridt fremad i den digitale oplevelse hos Audi.

Rækkevidde og opladning

Med et blik rækkevidde og opladning viser Audi Q6 e-tron et stort batteri og gode egenskaber. Med en nettokapacitet på 94,9 kWh batteri og en rækkevidde på op til 617 km. Den imponerende acceleration, der spænder fra 0 til 100 km/t på blot 5,9 sekunder for den standard Q6 e-tron quattro og 4,3 sekunder for SQ6 e-tron.

Standard Q6 e-tron har 388 hk og 535 Nm moment.

Men det stopper ikke der. Audi har virkelig investeret i opladningsteknologi, og med en maksimal DC-ladeeffekt på 270 kW kan Q6 e-tron lade op til 255 kilometers ekstra rækkevidde på kun 10 minutter ved en HPC-ladestander. Den intelligente og forudseende termostyring sikrer en effektiv opladning, der matcher den moderne livsstil. Opladning fra 10 til 80 % tager kun ca. 21 minutter.

Designmæssigt lever Audi Q6 e-tron op til de høje forventninger, man har til mærket. Med typisk SUV-design og den ikoniske singleframe-grill viser den bilen sin tilknytning til Audi-familien, mens de nye digitale OLED-baglygter sætter en ny standard for lysdesign i bilindustrien, som også ses på den nye Audi A3. Disse baglygter, der kan kommunikere med omgivelserne og endda vise advarsler som en advarselstrekant i tilfælde af ulykker, er blot en af mange innovative funktioner i Q6 e-tron.

Kabinen

Audi Q6 kabine

På indersiden fortsætter innovationen med et fuldt opkoblet digitalt interiør, der drives af den nyudviklede elektronikplatform E3 1.2. Med Android Automotive OS som styresystem og over-the-air-opdateringer sikrer Q6 e-tron, at du altid er forbundet og opdateret med den nyeste teknologi.

Men Audi Q6 e-tron handler ikke kun om teknologi og performance. Det handler også om bæredygtighed. Audi har valgt at anvende genanvendte materialer i produktionen, hvilket reducerer behovet for primære ressourcer og indgår i en mere bæredygtig produktionscyklus.

Alt i alt er Audi Q6 e-tron en spændende tilføjelse til det danske marked, og med en startpris på 659.990 kr. forventes den at blive et populært valg blandt danske bilentusiaster, der ønsker det bedste inden for elektrisk mobilitet.

Bagagerummet lyder på 524 liter og dertil kommer der en “frunk” på 64 liter.

Udvidet standardudstyr

Q6 e-tron har kommer med endnu mere standardudstyr. I andre Audi modeller kan du tilkøbe tech-pakken, men den kommer som standard i Q6.

Det tilføjer blandt andet dette udstyr: MMI experience plus med navigation, adaptiv fartpilot, vejskiltegenkendelse, vognbaneskift- og udstigningsadvarsel, vejkrydsassistent, parkeringsassistent plus og omgivelseskameraer. Komforten i kabineområdet forbedres yderligere med et 3-zoners komfortklimaanlæg, el-bagklap, sædevarme for og bag samt ratvarme.

Derudover kan Q6 også fås med en passager skærm, hvor der kan bruges Zoom, YouTube og mere.

Audi Q6 e-tron priser

Audi Q6 etron bagsædeplads

Audi Q6 e-tron quattro og Audi SQ6 e-tron vil blive lanceret på det danske marked i løbet af sommeren til priser fra 659.990 kr.. Senere på året vil yderligere to baghjulstrukne versioner af modellen blive introduceret, hvilket vil gøre den tilgængelig for flere forbrugere.

Audi Q6 e-tron kan konfigureres på audi.dk/q6etron og bestilles hos forhandlere fra den 27. marts.

Leave a Comment