Ny opgraderet 2020 Suzuki Ignis – mikro-SUV

Den seneste version af Suzuki Ignis blev lanceret tilbage i 2017 som en mikro-SUV. Netop nu er Ignis blevet faceliftet og har premiere hos forhandlerne. Hos forhandlerne vil det være muligt at se, de små design ændringer og opleve det opgraderet hybridsystem.

Ændringerne er diskrete

Ignis har fået en ny kølergrill, som minder meget om Jeeps signatur grill. Kofangerne for og bag er re-designet, som giver Ignis mere SUV-vibes. Forhen havde bilen en sort plade af plastik smidt på bagkofangeren, som kunne falme i solen og egentlig ikke var noget kønt syn. Heldigvis har Suzuki fjernet denne plade.

Generelt set er de mange små ændringer til udseendet med til at gøre at Suzuki Ignis 2020 ser en del bedre ud end modellen den erstatter.

Få ændringer til kabinen

Kabinen er næsten identisk til den nuværende. Suzuki tilbyder nu Ignis med nye farvekombinationer i kabinen. Instrumentgruppen er re-designet for at på plads til nødvendige information om hybridsystemet. Multimediesystemet har fortsat support for Apple CarPlay og Android Auto. Udover det er systemet en smule opgraderet med ny kørselsrelateret information.

Ny opgraderet mild hybrid-teknologi

Suzukis 12V hybridsystem er standard i alle varianter af Ignis. Systemet er blevet mere effektivt ved at øge batterikapaciteten 3 til 10Ah (0,13 kWh). Det betyder at systemet kan hjælpe oftere og længere end før. Det sker ved acceleration og start af benzinmotoren, når start/stop-systemet af aktiveret.

Suzukis system fungerer på den måde, at du blot skal køre som normalt, og så sørger systemet for at høste energi under nedbremsning.

| Læs også: Suzuki S-Cross anmeldelse

Den 1,2-liters benzinmotor er også opdateret. Den yder nu 83 hk og 107 Nm. Der er lavet en del optimering for at få den bedst mulige økonomi. Det er også her hybridsystemet kommer ind i billedet, da det nemlig er med til at give et fornuftigt forbrug på 19,6 km/l. Det gør altså, at du ender på en fin halvårlig ejerafgift – nemlig 500 kr..

Som noget helt nyt kan Suzuki Ignis nu også fås med en CVT-automatgearkasse.

Suzuki Ignis 2020 priser

Ignis fås i tre varianter og priser er som følgende.

Club-modellen starter fra 139.990 kr.. Her får du udstyr som LED-forlygter, aircondition og elruder for. For 5.000 kr. merpris får du noget af det essentielle sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse, vognbaneassistent og slingrevarsel.

Active er det næste udstyrstrin, hvor priserne starter ved 156.990 kr.. I udstyrslisten finder du blandt andet 7-tommers multimedieskærm med Apple CarPlay og Android Auto, bakkamera, alufælge og længdejusterbart bagsæde som gør, du kan rykke det 16,5 cm for at få mere ben- eller bagageplads.

Adventure er topmodellen og priserne starter fra 165.990 kr.. Her medfølger f.eks. automatisk klimaanlæg, læderrat og navigation. Ignis med automatgear fås fra 182.990 kr.. Vil du hellere vil have firehjulstræk, kan dette fås fra 179.990 kr..

Leave a Comment