Peugeot 208 kampagne

Lyntest: Peugeot 208

Jeg har været ude og prøve Peugeot 208 kampagne model. Spørgsmålet er, er bilen stadig værd at købe nu, hvor der udkommer en ny til næste år?

Jeg må sige, det føles som om Peugeot hele tiden skifter navnet på deres kampagne modeller, men de koster det samme, og du får det samme.

Modellen jeg prøvede, var en Prestige kampagne model med motoren Puretech 82.

Mine forventninger var høje. Der bliver solgt så mange af disse modeller. Den ser godt ud, og det ligner man får meget bil for pengene.

Men…

Jeg var ikke specielt imponeret af den. Nu skal du bare høre.

Bykørsel

Bilen kørte helt fint i byen. Den 82 hestekræfters benzin motor klarer det helt fint. Den er naturligvis ikke hurtig i optræk, men den klarer jobbet, hvilket er det vigtigste for de fleste.

Sæderne er fine til byen, du sidder faktisk højt og har et godt overblik selvom det ikke er en SUV eller crossover.

I min mening er gearkassen dog ikke særlig rar, i hvert fald ikke samlignet med nogen af de ændre i klassen (heriblandt Ford Fiesta). Den har meget lange skift og jeg synes ikke, at du har en føling af “nu sidder den gear”, som du har med andre. Det er noget, som jeg værdsætter en del, både i byen og på landevejen. Ved lette og hurtige gearskift, gør det, at du ikke tænker over, du hellere vil have automatgear og på landevejen, kan du skifte gear hurtigt og være sikker på, den er gået i gear.

Det gælder i den grad ikke Peugeot 208. Det er nok ikke noget alle vil ligge mærke til, men jeg synes det er værd at have med.

Lande -og motorvej

På motorvejen kører 208 egentlig helt fint, men der er del kabine støj, det gælder allerede ved landevejshastiger.

Den krænger meget i sving på landevejen og i byen. Derimod er undervognen god blød og absorbere de fleste huller i vejen.

Udstyr og pris

Man få sige, du får rigtig meget udstyr med for pengene og der er ingen tvivl, jeg ville gå med Prestige versionen over en Emotion+ udstyrspakke. Det koster 20.000 kroner mere, men du får også en hel del lækkert udstyr med.

Heriblandt:

 • Apple Carplay
 • Android Auto
 • Bakkamera
 • Parkeringssensor
 • Panorama glastag
 • Regnsensor -og lyssensor
 • Navigation
 • 16-tommers alufælge

Du får også mere end det, men blot en liste og det mere relavante.

Den nuværende kampagne model med alt i udstyr (prestige) koster 149.999 kr.. Det er 20.000 kr. mere end Emotion+, som dog har begrænset udstyr. Begge modeller kommer med en 82 hestekræfters benzin model, du kan dog vælge en diesel med 100hk i prestige modellen.

Interiør

Indvendigt er Peugeot 208 fin. Du har nogen gode sæder, hvor du sidder højt. Foran dig har du et lille smart læder rat, som føles godt i hænderne.

Der er en del hård plastik, men det er til at overkomme i en bil til den pris. Der er intet armlæn i midterkonsolen, til kan dog til købes for cirka 2500kr..

Hvorfor var du ikke imponeret af den?

Generelt set er det en rigtig fin bil til pengene, men jeg får absolut ingen gælde af at køre i bilen udover at den tager mig fra A til B.

Så hvis du skal have bil som bare skal tage dig fra A til B med rimelig god komfort, så er Peugeot 208 god til prisen.

Andre biler, som du burde overveje:

 • Renualt Clio
 • Ford Fiesta
 • Opel Corsa
 • Mazda 2
 • Suzuki Swift

2 Comments

 1. Hej. Vi har været ude og prøvekøre mange biler den seneste tid og jeg sidder nu med valget imellem en Peugeot 208 prestige og en Hyundai i10 Nordic+ og jeg kan simpelthen ikke bestemme mig, hvad er bedst på den lange bane.

  Der skal være en god dagligdags bil som primært kører i byen, men samtidig skal klare ture til Sjælland og Tyskland. Den skal være sikker og robust og god til at transportere to børn til daglig. Den må også gerne kunne holde bare lidt værdi igennem årene.

  Desuden vil jeg gerne have en bil der holder i mange år og som ikke er dyr i drift og vedligeholdelse, samt reparation.

  Derudover, skal ligge noget i at Hyundai har 5 års garanti og Peugeot kun har 2 år?

  Hvilken tænker du at jeg skal vælge??

  1. Hej Mia.

   Jeg beklager, jeg ikke har vendt tilbage til dig noget før, jeg har simpelthen overset din besked.

   Det der tæller for en Peugeot 208, er helt klart størrelsen, når der skal være plads til familien. Selvom den ikke er meget større, så kommer der altså noget mere plads. Den ligger helt klart også bedre på motorvejen, når du skal det. 208’eren kan også fås med en diesel, hvilket for nogen er attraktivt, da du får 100hk og bedre økonomi. Dog hvis den primært bliver brugt i byen, skal du hver 14 dage ud at køre en tur på 40km+, da diesel biler holder bedst, når de kommer ud at køre lidt længere.

   Det der til gengæld tæller for Hyundai i10 er garantien, som du nævner. Det er heller ikke dårligt at den er lidt billigere. Jeg har ikke selv haft erfaring med Hyundai i10, men det er i værd at huske, at der er en af modellerne, som kun har plads til 4 personer. Du får også noget super lækkert udstyr i Nordic+, som f.eks. varme i rattet. Det får du ikke i en 208, men alt det har du nok sat dig ind i.

   En anden ting, som er værd at huske på er at tjekke forskellen på forsikring og grøn ejerafgift. Her kan være lidt penge at spare.

   Jeg skal ikke gøre mig klog på mekanik og hvad der bedst holder, men mit bud ville nok være 208’eren. Den har været på markedet i mange år og jeg har erfaret at nogen af de små motorer fra f.eks. Kia Picanto ikke holder så længe(120.000-200.000km), da de skal arbejde rigtigt meget på motorvejen. Heldigvis har i10 5 års garanti, som du siger. i10 med dens længere garanti, vil også stå bedre til videresalg, hvis det var tilfældet om 3 år.

   Til næste år kommer der både en ny model af i10 og 208. Derfor vil de nuværende modeller altså falde i værdi. I mellem disse 2 biler vil der nok ikke være den helt store forskel i værditab. 208 kan måske mindste lidt mere værdi end en i10, men derimod er den lettere at komme af med.

   Jeg kan godt fortælle dig, hvilken en jeg ville haft købt, men det er lige meget, hvad jeg synes, det der er aller vigtigst, er at du går med den som gør, at du er ikke er skuffet over dit valg om f.eks. 3-5 år.

   God søndag!

Leave a Comment