Volkswagen Arteon 2020

Ny VW Arteon Shooting Brake og vild Arteon R

Der har været meget snak om, at en ny Arteon er på vej. Nemlig en Arteon Shooting Brake. Den er netop blevet lanceret og samtidigt er den normale Arteon blevet faceliftet.

Shooting Brake looket giver Arteon mere plads bag i, men beholder mere sportslige linjer frem for en stationcar. Som noget unikt ved den nye Arteon finder du LED-dagskørelys, som fortsætter ind i kølergrillen. Det er dog ekstraudstyr. 

Stærkt motorprogram

VW Arteon Shooting Brake

På motor fronten har Volkswagen Arteon en masse at tilbyde, og det er helt sikkert muligt at finde en, som passer dit forbrug. 

Lad os starte med den helt nye Arteon R og Arteon Shooting Brake R. “R” på bagdelen af Arteon betyder nemlig, at du finder en sportsmotor under kølerhjelmen. Det er en benzinmotor, som yder 320 hk og har et firehjulstræk.  

VW Arteon front

Derudover finder du nu også en plug-in hybrid kaldet Arteon eHybrid (som erstatter det ellers seje navn Arteon GTE). Arteon eHybrid yder fine 218 hk. Rækkevidden på ren el er ikke offentliggjort, men Passat GTE kører cirka 44 km på ren el, så vi regner med det er cirka det samme, hvis ikke en smule mere. 

Nu til de mere traditionelle TSI’er og TDI’er.  Arteon Shooting Brake kan fås med tre TSI’er med henholdsvis 190 hk, 280 hk og 320 hk. 

For diesel kan du vælge mellem 150 hk og 200 hk. Både benzin- og dieselmotorerne er blevet mere brændstoføkonomiske. 

Ny kabine

VW Arteon kabine

VW har gjort kabinen i Arteon mere eksklusiv og nyt får du også digitalt cockpit med standard. Der er også mulighed for at bruge Android Auto og Apple CarPlay samt super lydkvalitet igennem et harman/kardon lydanlæg. 

Travel assist, som er VW’s delvist selvkørende system, vil også være muligt at få i en ny Arteon. 

Bagagerummet i Arteon Shooting Brake har en volumen hele 565 liter. Faktisk har den normale Arteon en volumen på 563 liter, så forskellen er ikke stor, men en mere større bagklap åbning gør Arteon Shooting Brake mere praktisk. 

Arteon Shooting Brake og den opdateret Arteon vil blive introduceret i Danmark til oktober. eHybrid og R-versionerne kommer i januar 2021. Priserne vil blive offentliggjort tættere på lanceringen.

Leave a Comment