I 2019 ved Geneva Motor Show afslørede Renault, hvordan den 5. generation af Renault Clio skulle se ud.
Selvom den ligner den gamle generation, så er det tydeligt, at den har fået en stor makeover når man kommer tættere på den.
Den Renault Clio vi testede, var en Intens model med 100 hestekræfter og manuelt gear, der dog har fået tilføjet Style pakken.
Det gør, at prisen på Renault Clio Intens løber op i 174.900 kr.
Hvordan føles kabinen?
Først og fremmest bliver man mødt af et mere moderne instrumentbræt, hvor man nu får digitale instrumenter bag rattet, hvor man førhen havde analoge.

Vend blikket mod midterkonsollen, og så får du hurtigt øje på deres infotainmentsystem. Her er en 7” skærm, der dog kan opgraderes til en 9.3” skærm. Uanset hvilken skærm bilen er udstyret med, er den god. Touch er hurtig og skærmopløsningen er god. Du kan opbygge hjemmeskærmen, som du lyster. Den indbyggede navigation i intens er også helt fint, hvor du blandet andet kan bruge talebeskeder på dansk. Hvis du derimod, er mere til at bruge Google Maps er Apple Carplay eller Android Auto også muligt.
Det er dog ikke kun her, at Clioen imponerer, da den har fået bedre sæder, sammenlignet med den gamle Clio, med længere siddehynder, der virkelig er med til at give fornemmelsen af, at det er kvalitet man kører i.
Samtidig opdager man hurtigt knapperne under skærmen, som kunne ligne noget fra et klaver, hvilket er fantastisk, da det giver et sporty look.

Bagagerummet er klasseledende med en størrelse på 366 liter. Det er også noget af en opgradering fra den tidligere årgang, hvor dens størrelse var på 300 liter. Der er blot en irriterende ting. Det er nemlig at bagagerummet sidder meget lavt i forhold til åbningen, derfor ender du med at skulle løfte ting op ad bagagerummet. Her ville det være lækkert med et fleksiblet gulv i stil med Polo.
Kvik
Som sagt har vi prøvekørt en Renault Clio Intens TCe 100, der har 100 hestekræfter, og har en manuel gearkasse med 5 gear.
Det fungerer udmærket, dog kan man godt til nogle tidspunkter føle, at man mangler noget kraft, hvilket især kan mærkes på landeveje og til tider motorvejen. Støjniveauet er lavt på motorvejen selv med 17-tommers hjul og kun fem gear. Det er faktisk imponerende, at den ikke larmer mere i femte gear ved 130 km/t. Normalt er vi ellers mere til 6 gear, men Renault har fået det til at fungere godt.
Clio har stor fokus på deres flotte design, og komforten den udbyder når man kører i den, hvilket også mærkes hurtigt.
Yderligere har bilen et udvalg mellem sportslig- og ecokørsel, og en individuel opsætning.
Det giver en stor forskel i de forskellige indstillinger også selvom, at undervognen ikke ændrer sig.
Hvis man så mangler de ekstra hestekræfter, kan man overveje deres større udgave af Intens modellen, som har automatgear og 130 hestekræfter.
Dog så stiger prisen til 190.900 kr., og vi har ikke testet modellen, så vi ved ikke, hvor meget mere kraft man egentlig får.
Renault siger, at i 2020 vil der komme en Hybrid variation af Renault Clio, som vil blive kaldt Clio E-TECH.

Hvad med udstyr?
Renault Clio kan fås i 3 forskellige udstyrsniveauer, hvor den mindste hedder Zen og har en startpris på 148.900 kr.
Så er der den midterste som vi har prøvet, kaldet Intens, der har en startpris på 160.900 kr.
Til sidst er der den mere sporty udgave kaldet R.S. Line, som kan fås fra 170.900 kr.
Hvis vi tager de største højdepunkter som Clio har af ekstraudstyr, så har den fartpilot, vognbaneskift og vejbaneassistent, hvilket fungerer godt.
Nyt er også, at den kan aflæse trafikskilte, så man ikke bliver i tvivl, hvad man må kører, og hvordan reglerne er på vejen man kører på.
Bilen viser også hvor langt i sekunder, du har til den forankørende. Det har faktisk en overraskende god effekt, som kan være helt opdragende.
Et højdepunkt, som er værd at nævne, er el-opvarmet rat, hvilket man kan få i Intens modellen, hvilket er en lækker detalje til de kolde morgener.

Kører langt på literen
Den 100-hestes motor har en god økonomi på 19,2 km/l efter den nye WLTP-norm. Sæt bilen i eco, og så bliver accelerationsevnen begrænset, det gør godt for økonomien inde i byen. Du kan endda skifte til 4-gear ved 50 km/t.
Bilen har en lav grøn ejerafgift på 500 kr. halvårligt.
Renault har valgt at beholde dieselmotorerne i Clio. Den fås med motorer på 85 og 115 hk. Begge motorer er opgivet til at køre 23,8 km/l.
Desværre får du kun 2-års garanti på Renault Clio. Vi så gerne, at den kom op på 3 år. Renault har selvfølgelig sørget for, at du kan tilkøbe en forlænget garanti helt op til 6 år.
Hvad er alternativerne?
Eftersom Renault Clio befinder sig i den mindre Hatchback klasse , så er der rigeligt med alternativer, såsom en VW Polo, Seat Ibiza, Kia Rio ellers er der en Ford Fiesta, der er vigtig at nævne, da begge biler har meget at byde på, og er meget skarpe konkurrenter til hinanden.

Konklusion
Renault Clio har helt klart fået en opgradering fra den gamle model, hvilket kan ses og mærkes, og samtidig har Clio beholdt en fornuftig pris, der afspejler den meget godt.
Dog burde man ikke løbe ud med det samme og købe den, men derimod kigge godt og grundigt på bilen, men også alternativerne til den.
Der skal lyde en stor tak til Autohuset Vestergaard i Odense SV, der har lånt os bilen.
Renault Clio 2020 anmeldelse
Vi synes
Renault Clio er en god bybil, som har meget at byde på, hvad angår komfort, dog følger den ikke lige så godt med på kørselsperspektivet som nogen af dens konkurrenter.
Clio er en billig bil, hvor man stadig får en del med af udstyr, hvilket er et kæmpe plus.